Ons team

 • Ad Kuilboer, dierenarts gezelschapsdieren en gecertificeerd paardendierenarts
 • Karin Seegers, dierenarts gezelschapsdieren en paardendierenarts
 • Marjolijn Mooij, dierenarts gezelschapsdieren en paardendierenarts
 • Kiki Streng, dierenarts gezelschapsdieren en paardendierenarts
 • Lotte van der Raad, dierenarts gezelschapsdieren en paardendierenarts
 • Caroline van der Veer – Kruijt, paraveterinair
 • Rosemarie van Leeuwen, paraveterinair
 • Petra Noordam, paraveterinair
 • Ria Heesberge, paraveterinair
 • Anouk van Driel, paraveterinair
 • Bianca Oosterhuis, paraveterinair in opleiding
 • Saskia Kuik, paraveterinair

Ad Kuilboer

Ad met LyskeWelkom op de website van dierenkliniek Rijnoever. Mijn naam is Ad Kuilboer en ik ben sinds 1985 dierenarts.  Met mijn team van dierenartsen en –assistentes behandel ik gezelschapsdieren en paarden.  De gezelschapsdieren worden op de kliniek zelf behandeld of bij de eigenaar thuis. De paarden worden op de stal waar het dier staat behandeld. Ik hou van beide disciplines evenveel en zodoende kan ik de diverse werkzaamheden goed combineren. Het maakt het werken als dierenarts ook uitdagend en afwisselend. Ook al plannen we de afspraken, dan nog is iedere dag anders. Op het ene moment sta ik in de operatiekamer puppies ter wereld te brengen via een keizersnede, dan volgt een korte lunch omdat ik met spoed wordt weggeroepen voor een paard met koliek en ’s avonds behandel ik een koikarper met  zwemblaasproblemen. Met dieren werken betekent ook met mensen werken; niet alleen met mijn collega’s, maar vooral ook met de eigenaren of verzorgers en daarom staat een goede communicatie, inlevingsvermogen en vakkennis bij ons hoog in het vaandel.
Het is soms hectisch, maar ik zou dit werk voor niets anders willen ruilen! Misschien een extra dagje vrij, zo af en toe, om thuis te kunnen genieten van mijn eigen dieren: 2 honden, 5 katten, 3 paarden, 23 schapen en 4 kippen.
Ik nodig u uit om eens kennis te komen maken op de kliniek!

 

Karin Seegers

Mijn naam is Karin Seegers. Samen met mijn lieve kat Noir woon ik sindskort in Alphen aan den Rijn. Ik ben in 2011 afgestudeerd als gezelschapsdierenarts. Sindsdien heb ik bij twee verschillende praktijken gewerkt in Den Haag en Zoetermeer, waar ik naast veel gezelschapsdieren ook in aanraking ben gekomen met paarden, koeien en schapen. Binnen de gezelschapsdieren liggen mijn interesses voornamelijk bij de katten- en de interne geneeskunde. In mijn vrije tijd doe ik erg graag aan sport; met name hardlopen, op de racefiets of krachttraining. Tevens doe ik een aantal keer per jaar aan veterinaire keuringen bij endurance wedstrijden. Daarnaast ga ik met enige regelmaat op vakantie naar onder andere Oostenrijk, lekker wandelen in de bergen. Tot ziens bij Dierenkliniek Rijnoever!

foto website alpenmarmot

Marjolijn Mooij

Ik ben Marjolijn Mooij en in september 2014 afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit der Diergeneeskunde in Utrecht. Omdat ik niet meteen ingeloot werd heb ik hiervoor een bachelor biologie gedaan aan de Universiteit Utrecht. Omdat ik altijd een grote passie voor dieren heb gehad bleef ik volhouden om toch Diergeneeskunde te kunnen gaan studeren. Gelukkig is dat uiteindelijk gelukt! Ik ben gek op gezelschapsdieren en paarden. Daarom heb ik geprobeerd om tijdens mijn studie zoveel mogelijk ervaring op te doen in beide richtingen. Zo ben ik 10 jaar dierenartsassistente geweest bij een gezelschapsdierenarts, heb ik straathonden en -katten gesteriliseerd/gecastreerd in Turkije en heb ik een heleboel stages gedaan bij meerdere praktijken voor gezelschapsdieren en paarden. Ik heb mij de laatste drie jaar van mijn studie gespecialiseerd in paarden. Daarom kan ik naast de gezelschapsdieren mij ook bezig houden met eerstelijns paardengeneeskunde. Uiteraard hoop ik dat alle dieren gezond blijven maar zo niet, dan sta ik graag voor u klaar!

foto Marjolijn Mooij

 Kiki Streng

Sinds begin oktober mag ook ik het team van Dierenkliniek Rijnoever versterken. Ik ben geboren en getogen in Boskoop en van jongs af aan droomde ik er al van om dierenarts te worden. Tijdens mijn studie in Utrecht heb ik gekozen voor de studierichting paard. Sinds 5 jarige leeftijd heb ik altijd paardgereden, eerst op de manege en later op mijn eigen paard. Op dit moment staat paardrijden (helaas) even op een laag pitje, maar daarom vind ik het extra leuk om tijdens mijn werk met paarden bezig te zijn.

Voordat ik bij Dierenkliniek Rijnoever kwam werken heb ik in een gemengde praktijk in de Achterhoek gewerkt. Hier heb ik veel voortplantingsbegeleiding van merries, gebitsbehandelingen en allerlei uiteenlopende visites bij paarden gedaan en daarnaast ook spreekuren bij de gezelschapsdieren.

Ik zie jullie graag op stal of in de kliniek, tot ziens!

foto Kiki Streng

Lotte van der Raad

foto Lotte van der Raad

Ik ben Lotte, een van de nieuwe dierenartsen. Sinds oktober ben ik met veel plezier werkzaam bij dierenkliniek Rijnoever. Van jongs af aan waren pony’s en paarden een belangrijk onderdeel in mijn leven.

De start van mijn paarden carrière begon als jockey in een Shetlandpony race team. Daarna ben ik in allerlei takken van de paardensport actief geweest, maar vooral de eventing wedstrijden waren mijn favoriet. Vlak voordat ik aan de opleiding diergeneeskunde begon, ben ik als trainster en groom heel Europa doorgereisd met Arabische volbloed renpaarden.

Momenteel geniet ik in mijn vrije tijd nog steeds volop van de paarden en geef ik ook graag paardrijlessen.

Ik kijk er naar uit om jullie te helpen bij de behandeling van jullie paarden en gezelschapsdieren!

Paraveterinairen

team assistentes 2015

Caroline van der Veer

Caroline en SibbeMijn naam is Caroline van der Veer en ik woon samen met mijn man Arie, 3 kinderen en de Friese Stabij Sibbe in Kerk en Zanen. Ik werk al sinds 1986 samen met Ad Kuilboer, toen nog in een andere praktijk, en ben in 2008
met hem meegegaan naar de Evenaar.  Ik heb mijn opleiding bij de LOI gevolgd en moest toen stage lopen bij de kliniek, daar kwam een vacature vrij en ik was de gelukkige. Sinds de kinderen er zijn, ben ik parttime gaan werken en ik zat in de zeer gelukkige situatie dat ik zelf mocht zeggen hoeveel  uur  en wanneer ik wilde werken. Dit zijn dus 15 uren geworden, waarin in voornamelijk de debiteurenadministratie doe, de prijzen up to date houd,  klanten help en laboratorium onderzoeken doe. Tijdens vakantie of ziekte sta ik ook in de operatiekamer of röntgenkamer.Roos
Wij hebben het met elkaar erg goed en gezellig en ik hoop dat we dit ook naar onze klanten uitstralen.

Rosemarie van Leeuwen

Hallo, ik ben Rosemarie van Leeuwen en paraveterinair bij Dierenkliniek Rijnoever.
Ik ben hier werkzaam sinds de opening op 1 januari 2008. Sinds 2014 ben ik ook afgestudeerd praktijk manager. Mijn werkzaamheden lopen uiteen van balie werkzaamheden, bestellen van medicatie tot administratie. Ik ben erg blij met mijn erg afwisselende baan! Want waar nodig helpen we elkaar en vormen we een gezellig en goed team. 

Ik woon samen met mijn vriend, dochter en onze poes Pitsy. Sinds ik een dochter heb ben ik minder gaan werken en de combinatie werken en thuis bevalt goed. Mijn hobby’s zijn gezellig met familie en vrienden afspreken, tuinieren en lezen.

Ik hoop u binnenkort te mogen begroeten in onze praktijk.

Petra Noordam

PetraHallo mijn naam is Petra Noordam en werk sinds de zomer 2009 als paraveterinair bij Dierenkliniek Rijnoever.
Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit balie/telefoon en assisteren in de operatiekamer.
Het is erg leuk en veelzijdig werk, je bent de hele dag druk bezig met de spreekuren, bloedprikken, assisteren met röntgenfoto's maken en dergelijke. Ik werk met plezier in dit team, we hebben een leuke club dierenartsen en assistentes bij elkaar.
In mijn vrije tijd rijd ik graag paard, helaas heb ik recent mijn paarden in moeten laten inslapen. In de toekomst hoop ik weer te kunnen gaan (wedstrijd)rijden.

 

 Bianca Oosterhuis

Mijn naam is Bianca Oosterhuis, maar bij velen bekend als Dack (neefje kon 35 jaar geleden geen Bianca zeggen en heeft daar Dack van gemaakt en dat is altijd zo gebleven).
Ik werk sinds maart 2011 als oproepkracht bij Dierenkliniek Rijnoever en daar ben ik zo blij mee. Al vanaf de leeftijd dat je je keuze voor “later” moet maken twijfel ik of ik de “grafische vormgevers kant” op ga of Bianca op Ankynaar het “werken met dieren”. Op mijn twintigste toch de reclamekant in gerold en gebleven. Ik heb sinds 2003 mijn eigen grafische bedrijfje…maar het bleef kriebelen. Toen ik hoorde dat het extreem druk was en bleef bij Dierenkliniek Rijnoever heb ik gevraagd of ik misschien als oproepkracht aan de slag kon…en zo bleek…het kon. Ik ben gelijk met de studie paraveterinair dierenarts assistente begonnen en dat bevalt me super. Dus hoe mooi kan het zijn, van je passies je werk maken! Naast het werk zit ik gelukkig ook niet stil, want we hebben een jack russel teefje Teuntje, chocolate labrador teefje Bram en ons gevonden voorwerp uit Cyprus, reutje Fred. Waarschijnlijk een mix tussen labrador x whippet. Fred sprong in Cyprus voor mijn auto, was broodmager en had zo’n 300 teken…ja wat doe je dan? Meenemen natuurlijk! En daar hebben we geen dag spijt van gehad! Verder hebben we 2 katten, kippen en konijnen. Ook heb ik nog twee prachtige connemara pony's, Anky en Joe, waar ik het liefst mee naar buiten ga, lekker naar het bos of naar het strand, maar een ritje door de polder vinden we ook heerlijk. Tussen al deze bedrijven door speel ik nog piano.

 

 Ria Heesberge

Ria

Ik ben Ria en werk sinds november 2013 bij Dierenkliniek Rijnoever. In deze Catfriendly praktijk voel ik me wel lekker want ben een echt kattenvrouwtje met mijn 4 kattenkinderen. Ik maak ook goede vrienden met de hondjes, want ik vind het leuk om ze te verwennen met onze hondenkoekjes
Goede zorg en vertrouwen vind ik voor mezelf belangrijk om uit te stralen. Privé ben ik best sportief, ik doe aan racefietsen, maar liever nog zit ik op mijn mountainbike in het bos! Ontspanning vind ik in het lezen van een boek of ook wel languit op de bank met een kat op mijn buik.
Ik hoop u snel te zien bij Dierenkliniek Rijnoever.

Groetjes, Ria

 Saskia Kuik

Mijn naam is Saskia Kuik. Ik werk als paraveterinair assistent voor Dierenkliniek Rijnoever. Dat doe ik nog niet zo lang, vanaf maart 2017. Ik was als kind zo’n meisje dat altijd de honden van de hele buurt uitliet. Logisch dus dat ik koos voor een opleiding waarmee ik paraveterinair assistent kon worden. Ik werkte tien jaar bij een dierenarts, maar daarna ging het leven zijn eigen weg en kreeg ik andere banen. Toen ik me op een gegeven moment aan het heroriënteren was en af en toe weer een sollicitatie de deur uit deed, merkte ik dat ik vooral heel enthousiast werd van vacatures in dierenklinieken. Ik dacht: zou het mogelijk zijn mijn vak weer op te pakken? En dat bleek zo te zijn, want al snel werd ik aangenomen bij Dierenkliniek Rijnoever. Elke keer voelt het nog alsof ik in mijn autootje over een roze wolk heen vanuit Woerden, waar ik woon, naar Alphen aan den Rijn vlieg. Ik ga altijd blij naar mijn werk toe, benieuwd wat de dag zal brengen, en daarna ga ik ook altijd een tikje moe maar supervoldaan weer naar huis.

Op mijn werkdagen ben ik ’s ochtends het eerste aanspreekpunt voor de eigenaren van de dieren die die dag geopereerd gaan worden. Daarna begint het spreekuur. Tussen de bedrijven door beantwoord ik telefoontjes. Ik doe het werk met liefde, net als mijn collega’s; we willen allemaal het beste voor de dieren die we behandelen. Dat maakt dat we met z’n allen een hecht team vormen.

Ik heb twee zonen en ben dol op honden en paarden. In mijn vrije tijd duik ik graag, maar ik ben wel een mooiweerduiker, dus in de Oosterschelde zul je me niet snel tegenkomen; liever ga ik kopje-onder in de Rode Zee.

CatFriendly Infomodule

Cat Friendly

Als één van de weinige klinieken in Nederland zijn wij officieel geregistreerd als Cat Friendly Clinic.Speel-o-theek

De speel-o-theek, de bibliotheek voor speeltjes voor zowel uw hond als kat.

 

Verzekering

Ons advies: Verzeker uw dier

Openingstijden

Maandag 08:00 - 20:00 uur
Dinsdag 08:00 - 20:00 uur
Woensdag 08:00 - 20:00 uur
Donderdag 08:00 - 20:00 uur
Vrijdag

08:00 - 20:00 uur

Buiten openingstijden zijn wij voor spoedgevallen altijd bereikbaar!!

Contactgegevens

Dierenkliniek Rijnoever
Evenaar 178 
2408 JT Alphen a/d Rijn
Tel.: 0172 - 42 66 55

Email: info@dierenkliniekrijnoever.nl

Social Media

Volg ons op Twitter!