Project omschrijving

Mijn naam is Saskia Kuik. Ik werk als paraveterinair assistent voor Dierenkliniek Rijnoever. Dat doe ik nog niet zo lang, vanaf maart 2017. Ik was als kind zo’n meisje dat altijd de honden van de hele buurt uitliet. Logisch dus dat ik koos voor een opleiding waarmee ik paraveterinair assistent kon worden. Ik werkte tien jaar bij een dierenarts, maar daarna ging het leven zijn eigen weg en kreeg ik andere banen. Toen ik me op een gegeven moment aan het heroriënteren was en af en toe weer een sollicitatie de deur uit deed, merkte ik dat ik vooral heel enthousiast werd van vacatures in dierenklinieken. Ik dacht: zou het mogelijk zijn mijn vak weer op te pakken? En dat bleek zo te zijn, want al snel werd ik aangenomen bij Dierenkliniek Rijnoever. Elke keer voelt het nog alsof ik in mijn autootje over een roze wolk heen vanuit Woerden, waar ik woon, naar Alphen aan den Rijn vlieg. Ik ga altijd blij naar mijn werk toe, benieuwd wat de dag zal brengen, en daarna ga ik ook altijd een tikje moe maar supervoldaan weer naar huis.

Op mijn werkdagen ben ik ’s ochtends het eerste aanspreekpunt voor de eigenaren van de dieren die die dag geopereerd gaan worden. Daarna begint het spreekuur. Tussen de bedrijven door beantwoord ik telefoontjes. Ik doe het werk met liefde, net als mijn collega’s; we willen allemaal het beste voor de dieren die we behandelen. Dat maakt dat we met z’n allen een hecht team vormen.

Ik heb twee zonen en ben dol op honden en paarden. In mijn vrije tijd duik ik graag, maar ik ben wel een mooiweerduiker, dus in de Oosterschelde zul je me niet snel tegenkomen; liever ga ik kopje-onder in de Rode Zee.