Project omschrijving

Kreupelheidsdiagnostiek

Wanneer een paard kreupel is zullen wij uitgebreid kreupelheidsonderzoek uitvoeren, waarbij we het paard in stand en in stap/draf/galop zullen beoordelen. Ook voeren wij indien nodig buigproeven uit.

Wanneer er door het kreupelheidsonderzoek één been is gevonden waaraan het paard kreupel loopt, kunnen wij dit been van beneden naar boven uitverdoven met lokale en kortwerkende verdoving. Zo is de locatie van de oorzaak van de kreupelheid nog beter te bepalen.

 

Echografie

Wij beschikken over echo apparatuur om, meestal in het geval van kreupelheden, de pezen van uw paard te scannen. Indien uw paard plots kreupel is, en de dierenarts deze kreupelheid heeft beoordeeld, wordt vaak zo’n 10-14 dagen gewacht met het maken van een echo van de pezen. De reden hiervoor is, dat de zwelling rondom de pezen moet afnemen om een goed beeld van eventueel letsel te krijgen. Tot die tijd zult u medicatie en een bewegingsadvies van de dierenarts mee krijgen.

Voor meer informatie over kreupelheden, kijkt u onder het kopje ‘Informatiebank Dieren’ en dan onder het kopje ‘Kreupelheid’ op deze website.