Project omschrijving

Supplementen

In onze dierenkliniek verkopen wij verschillende supplementen, welke met verschillende doeleinden gebruikt worden bij het paard. Hieronder willen wij graag de beschikbare supplementen en toevoegingen voor paardenvoeding uitlichten.

Een deel van onze supplementen komt van het merk Synovium (meer te lezen op Synovium.eu):

Myocare-E

Myocare is ontwikkeld om te zorgen voor meer energie, spierkracht en uithoudingsvermogen van uw paard. Het bevat met name veel vitamine E en creatine, welke beiden belangrijk zijn voor zenuw- en spierfunctie. Daarnaast verkort het de herstelperiode na periodes van verhoogde inspanning.

Dagelijkse toediening: 50g voor 5 dagen, daarna voor onderhoud evt 30g per dag. (pot 1,5kg)

Mgnium

Dit preparaat bevat magnesium en vitamine B1. Het is speciaal ontwikkeld voor ondersteuning bij nerveuze paarden, hoefbevangenheid of bij een onderzocht tekort aan magnesium. Het zorgt ervoor dat spieren beter kunnen ontspannen. Daarnaast kan een tekort aan magnesium cellen ongevoeliger maken voor insuline. Dit kan leiden tot problemen zoals hoefbevangenheid en vetverdeling.

Dagelijkse toediening: 50g over het voer (pot 1,5kg)

Prefit

Prefit is een aanvullend diervoeder met veel vitamines (A, D3, E, B1, B2, B6, B12, C), biotine, fosfor en calcium. Het is ontwikkeld voor paarden die in training staan, sportprestaties moeten leveren of paarden die een verlaagde weerstand hebben. Het ondersteunt het gehele afweermechanisme en luchtwegen.

Dagelijkse toediening: paard 40g, pony en veulens 20g per dag (pot 3kg)

Sand oil 369

Deze psyllium pellets zijn speciaal ontwikkeld voor het elimineren van zand uit de darmen van het paard. Wanneer een paard teveel zand ophoopt in de darmen, kan dit voor obstipatie zorgen. Is uw paard bekend met ‘zandkoliek’ of merkt u dat uw paard veel zand opneemt door bijvoorbeeld grazen aan de randen van de paddock of bak, is het verstandig Sand oil te gebruiken of achter de hand te hebben.

Dagelijkse toediening: 2-3 maatscheppen van 40g voor 7 dagen aaneengesloten. Voor preventief gebruik maandelijks toedienen (pot 1,5kg)

Motion JMT

Glucosamine, chondroine en methylsulfonylmethan zijn de werkzame stoffen in dit supplement. Het is ontwikkeld voor het herstel van gewrichtsproblemen en peesblessures. Daarnaast kan het arthrotische veranderingen in gewrichten tegen gaan. Het draagt bij aan een mobiliteits-verbetering en langdurige bescherming van het kraakbeen. Dit is dus ideaal voor paarden die last hebben van één of meerdere gewrichten, of (onlangs) een peesblessure hebben opgelopen of hier gevoelig voor zijn.

Dagelijkse toediening: 50g over het voer (pot 1,5kg)

Electrolytes Q

Speciaal voor warme seizoenen, reizen of na wedstrijden waarbij een paard veel zweet. Dit supplement zorgt voor aanvulling op essentiële elektrolyten en vitamines. Het bevat daarnaast anti-oxidanten welke ervoor zorgen dat het lichaam zich snel en optimaal kan herstellen na inspanning.

Dagelijks toediening: 50g per dag aan voer of water (pot 3kg)

Gastrosafe

Gastrosafe is speciaal voor paarden met een verhoogd risico op maagzweren. Veel paarden die bijvoorbeeld veel op wedstrijd gaan, veel stress hebben of een verkeerde kracht- ruwvoer verhouding eten hebben risico op maagzweren. De behandeling hiervan is vaak met dure medicatie. Dit supplement kan na 6 weken al zichtbaar minder kans op maagzweren geven.

Dagelijkse toediening: 3x daags 33gr of 2x daags 50g bij het voer. (pot 1,5 of 4,5 kg)